Over de LVVP

Website zorgverzekeraar voor patiënt vaak nog zoekplaatje

Website zorgverzekeraar voor patiënt vaak nog zoekplaatje

15-02-2018 Print

 

Uit een recent onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland blijkt dat patiënten op de website van hun zorgverzekeraar lang niet alle informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. De federatie liet ruim zevenhonderd patiënten gericht naar informatie zoeken op de websites van zorgverzekeraars.

Zo kon bijna een derde van de ervaren zoekers op internet de zorgverzekeringskaart niet vinden. Die kaart geeft verzekerden op eenvoudige wijze informatie over de verzekering. En bijna de helft van de respondenten kon niet vinden hoe hun verzekeraar zorg inkoopt (43%). Van de 57% deelnemers die de informatie vonden, gaf 25% aan dat zij knelpunten hebben ervaren tijdens het zoeken naar de informatie.

De Patiëntenfederatie roept zorgverzekeraars op hun websites beter toegankelijk te maken en gebruikers te betrekken bij verbeteringen van de sites. Lees hier het volledige rapport van het onderzoek.

 

LVVP-overzicht zorginkoop 2019
Zoals gebruikelijk, gaan we ook dit jaar tijdig in gesprek met zorgverzekeraars over de zorginkoop voor 2019. Zodra het zorginkoopbeleid van de diverse zorgverzekeraars bekend is, zullen wij daar weer een handzaam overzicht van maken voor onze leden. De datum waarop het zorginkoopbeleid van verzekeraars voor 2019 klaar moet zijn, is 1 april 2018.

 

We ontvingen van Maverick Advocaten een verhelderende blog met 12 praktische tips over (gezamenlijke) zorgverkoop in 2018 om zo te komen tot een goed contract 2019. De lijst laat zien welke rechten u als vrijgevestigd ggz-professional hebt, waar en wanneer u waarover uw beklag kunt doen. Hiermee krijgt u mogelijk handvatten om ook zelf aan de bel te trekken als u misstanden bij de zorginkoop constateert. Wij blijven dat uiteraard ook doen!

Ook interessant

Persbericht: vrijgevestigde ggz-aanbieders selectiever bij contractering

De contracteerbereidheid onder vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten neemt af. Met name de krappe omzetplafonds werken beperkend op de capaciteit. Daarnaast ...

Lees meer

Administratieve lusten en lasten

“Het gaat om het teveel.En om het feit dat het is losgezongen van de inherente kwaliteit en uiteindelijk ...

Lees meer