Over de LVVP

Werk mee aan de ggz-zorgstandaarden!

Werk mee aan de ggz-zorgstandaarden!

04-02-2015 Print

Inmiddels participeert een twintigtal LVVP-leden in een werkgroep of adviescommissie van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ. Wij ontvingen recentelijk een verzoek van het netwerk om te participeren in enkele werkgroepen. Wij blijven benadrukken hoe belangrijk uw deelname is, zodat ook de visie van de vrijgevestigd ggz-professional erin tot uiting komt. De zorgstandaarden zijn namelijk de toekomst, ook voor uw praktijk!

Het gaat momenteel om medewerking aan de:

  • Zorgstandaard conversiestoornissen
  • Zorgstandaard problematisch alcoholgebruik en alcoholverslaving
  • Zorgstandaard opiaatverslaving
  • Zorgstandaard bipolaire stoornis
  • Generieke module e-health
  • Generieke module stemmen horen
  • Multidisciplinaire richtlijn ‘niet opioïde-drugs’

 

Zodra de zorgstandaarden een feit zijn, hebt u er als vrijgevestigde geen invloed meer op. Wij roepen u dan ook dringend op om aan de zorgstandaarden mee te werken. U kunt hierover contact opnemen met Tineke Ruijl via t.ruijl@lvvp.info.

 

Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling streeft naar de planmatige, continue verbetering en innovatie van de beroepsuitoefening van professionals in de ggz, opdat de door hen te leveren zorg op de juiste plek, door de juiste persoon, doelmatig, in goede samenhang en rondom de patiënt wordt verleend. Om dit te bereiken is het netwerk de spil in de ontwikkeling van richtlijnen, zorgstandaarden en generieke modules. Zij doet dit samen met beroepsverenigingen en cliënten-/familieorganisaties.

Ook interessant

LVVP-expertteam e-mental health gaat platforms testen

Vijf LVVP-leden kunnen zich expert noemen op het terrein van e-mental health (emh). Zij hebben deelgenomen aan de eerdere pilot ...

Lees meer