Over de LVVP

Wijziging Transparantieregeling per 1 augustus 2019

Wijziging Transparantieregeling per 1 augustus 2019

03-10-2019 Print

Per 1 augustus 2019 is er een nieuwe versie van de Transparantieregeling in werking getreden. De plicht om cliënten te wijzen op wachttijdbemiddeling door de zorgverzekeraar als de Treeknorm overschreden wordt, is in de nieuwe regeling vervallen. Hieronder vindt u een lijstje met de wijzigingen van de regeling.

  • Artikel 1, sub a: De actuele wachttijd is nieuw in de begrippenbepaling: het is de derde mogelijkheid in de agenda. De zorgaanbieder mag deze wachttijd aanhouden of die in retrospectief.
  • Artikel 4 lid 7: is nieuw. De wachttijd hoeft niet langer op de eigen website vermeld te zijn. U mag als zorgaanbieder ook een link plaatsen op uw website naar www.kiezenindeggz.nl.
  • Artikel 6 lid 2: dit lid is vervallen. Er is dus niet langer een plicht om de client te wijzen op wachttijdbemiddeling door de zorgverzekeraar als de treeknorm overschreden wordt.
  • U had en heeft echter wel de plicht om op de website te verwijzen naar de wachttijdbemiddeling voor cliënten die de wachttijd te lang vinden; dit vindt u terug in artikel 6 lid 1.

 

Voor het overige is de tekst van de Transparantieregeling ongewijzigd.

Ook interessant

Nieuwe versie van ZN circulaire ggz-therapieën

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft samen met Zorginstituut Nederland (ZiNL) een nieuwe versie van de circulaire ggz-therapieën uitgebracht. Het document ...

Lees meer

Telefoonnummer 113 zelfmoordpreventie is 0900-0113

Onlangs berichtten diverse media dat een suïcidaal meisje naar 113 belde, maar dat dit telefoonnummer niet bestaat (zie artikel NOS). ...

Lees meer