Over de LVVP

ZOOMinn over formaliseren samenwerking vrijgevestigden voor aanbesteding

ZOOMinn over formaliseren samenwerking vrijgevestigden voor aanbesteding

09-06-2021 Print

Het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd organiseert een ZOOMinn: een online bijeenkomst over de mogelijkheden om (juridisch) samenwerking te formaliseren tussen meerdere vrijgevestigde praktijken om aan de eisen van de aanbesteding en het sluiten van een contract te kunnen voldoen. De ZOOMinn is speciaal voor vrijgevestigde psychologen, orthopedagogen en psychiaters die werkzaam zijn in de jeugd-ggz. De eerste sessie was gisteren, op dinsdag 8 juni, de tweede, identieke, sessie is op donderdag 24 juni. U kunt de sessies ook terugkijken.

10 gouden regels
In deze ZOOMinn wordt ingegaan op de mogelijkheden voor het formaliseren van de samenwerking, waarin onder andere de voor- en nadelen worden toegelicht. Lisanne Koot (advocaat bij Victor Advocaten en Adviseurs), voornamelijk werkzaam in het aanbesteden sociaal domein, geeft toelichting op de juridische aspecten. Janet Kos, intermediair voor de vrijgevestigden, heeft in het afgelopen jaar hiermee ervaringen opgedaan; zij zal dit tijdens de online bijeenkomst toelichten aan de hand van de 10 gouden regels. Tijdens de ZOOMinn is er ook ruimte om vragen te stellen aan Janet Kos en Lisanne Koot.

Deelnemen?
Via deze link kunt u zich inschrijven voor de bijeenkomst op 24 juni 2021. De bijeenkomst duurt van 15:30 uur – 17:00 uur.

Het is ook mogelijk om de ZOOMinn op een later moment terug te kijken.

Nieuwe beleidsmedewerker met o.a. kind en jeugd als aandachtsgebied
Op 1 mei jl. is Paulien Peters aan de slag gegaan als beleidsmedewerker bij het bureau van de LVVP. Graag stelt zij zich aan u voor.

“Na mijn studie psychologie, met afstudeerrichting kind en jeugd, ben ik werkzaam geweest als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Daarna heb ik gewerkt bij een grote ggz instelling in het oosten van Nederland als ondersteuner van de centrale cliëntenraad. Na een verhuizing naar Amersfoort, ben ik op zoek gegaan naar ander werk. Bij het Centrum Indicatiestelling Zorg heb ik meegewerkt aan het project ggz in de Wet langdurige zorg (Wlz).

Ik werd zeer enthousiast toen ik vervolgens de vacature zag bij de LVVP. Het lijkt me een enorme uitdaging om voor de leden van de LVVP te mogen werken. Het geeft me energie om belangen te behartigen en overleggen te voeren met collega’s van het bureau en/of externen. Ik ben een verbinder die graag lastige kwesties uitzoekt en probeert op te lossen.”

Binnen het LVVP-bureau zal Paulien zich onder andere bezighouden met kind en jeugd.

Ook interessant

Na lang aandringen komt VGZ met oplossing voor overgenomen Caresq-verzekerden

Zoals we eerder berichtten, heeft VGZ een aantal labels van Caresq overgenomen. Al sinds 4 november vorig jaar deden we navraag ...

Lees meer

‘Gemeente, maak nieuwe jeugdzorgplannen mét de professionals’

Graag attenderen we u op de ingezonden bijdrage van een LVVP-lid in het Haarlems Dagblad, met de veelzeggende titel ‘Gemeente, ...

Lees meer