Over de LVVP

Zorgaanbieders ggz kunnen vanaf 23 juni continuïteitsbijdrage aanvragen

Zorgaanbieders ggz kunnen vanaf 23 juni continuïteitsbijdrage aanvragen

25-06-2020 Print

Vanaf 23 juni 2020 kunt u de continuïteitsbijdrage aanvragen. Eind vorige maand informeerde Zorgverzekeraars Nederland de ggz-sector over de regeling. Deze regeling geldt voor zorgaanbieders binnen de ggz die zorg zonder verblijf leveren, met een jaaromzet minder dan 10 miljoen euro.

Zorgverzekeraars realiseren zich dat het ook voor ggz-aanbieders roerige tijden zijn door de uitbraak van het coronavirus. Zij willen daarom ook ggz-aanbieders graag passende steun bieden met een continuïteitsbijdrage-regeling. In de ggz wordt gewerkt met dbc’s (in de gespecialiseerde ggz) en producten (in de generalistische basis-ggz) die een lange doorlooptijd (tot maximaal 12 maanden) kennen. Voor ggz-aanbieders met een jaaromzet minder dan 10 miljoen euro is er daarom nu een aangepaste regeling, die rekening houdt met deze trajectbekostiging in de ggz.

Aanvragen

Met de regeling worden ggz-aanbieders gecompenseerd voor omzetverlies vanwege de uitbraak van het coronavirus. Met de bijdrage kunnen doorlopende kosten, zoals personeelskosten, huur en het loon van de praktijkhouder, betaald worden. U kunt de continuïteitsbijdrage vanaf 23 juni 2020 aanvragen via de uitvraagmodule in het zorginkoopportaal van vecozo, op de agb-code van uw praktijk. Hiervoor heeft een aansluiting bij vecozo en een persoonlijk certificaat van vecozo nodig.

Wilt u de continuïteitsbijdrage aanvragen, maar ben u nog niet aangesloten bij vecozo? Regel deze aanmelding dan zo snel mogelijk via https://www.vecozo.nl/diensten/aanmelden. Zo voorkomt u bij het aanvragen van de continuïteitsbijdrage extra doorlooptijd voor de aansluiting.

Vragen

  • Vragen over de inhoud van de continuïteitsbijdrage-regeling ggz: bekijk deze Q&A.
  • Vragen over het aanvraagproces van de continuïteitsbijdrage: kijk op de website van vecozo.
  • Vragen over de afhandeling (zoals toewijzing/afwijzing) van uw aanvraag, kijk dan op de website van de zorgverzekeraar(s).

 

De documenten van de regeling zijn vanaf 23 juni via te vinden op de website van ZN.

Ook interessant

Hoe kan de zorg voor mensen met psychose en PTSS beter?

Het Zorginstituut brengt in zogenaamde zinnige zorg-projecten in beeld hoe de zorg die vanuit het basispakket wordt vergoed, in de ...

Lees meer

Update special zorginkoopbeleid 2021; visitatieverplichting Menzis en VGZ vervalt

De eerder gepubliceerde jaarlijkse special zorginkoopbeleid is geactualiseerd. De LVVP heeft de door ons opgestelde analyses van alle elf zorgverzekeraars ...

Lees meer