Over de LVVP

Zorgverzekeraars verkorten maximale controletermijnen ggz

Zorgverzekeraars verkorten maximale controletermijnen ggz

09-04-2020 Print

Zorgverzekeraars hebben afgesproken dat zij vanaf 2021 een maximale controletermijn hanteren van drie kalenderjaren voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Hiermee worden de administratieve lasten voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars verminderd.

Op basis van de huidige wetgeving kunnen zorgverzekeraars materiële controles uitvoeren tot vijf kalenderjaren na dato. Om deze administratieve lasten te verminderen is binnen het platform (Ont)regel de zorg de wens uitgesproken om de huidige maximale controletermijn van vijf kalenderjaren te verkorten. Voor de ggz is die termijn nu vastgesteld op drie jaar. Dit betekent dat er uiterlijk binnen die termijn een materiële controle gestart kan worden. Zorgaanbieders worden uiteraard geacht zich te houden aan gemaakte declaratieafspraken die zijn opgenomen in de uniforme declaratieparagraaf, waaronder de termijn van indiening van declaraties.

Ook interessant

Vlogs voor kinderen over seksueel misbruik

Wat kan ik doen als iemand aan me heeft gezeten en het voelde niet oké? Wat is seksueel misbruik eigenlijk? ...

Lees meer

Zorginstituut Nederland brengt overzicht met ggz-interventies uit

Zorginstituut Nederland (ZIN) heeft een overzicht met ggz-interventies uitgebracht. Voor het overzicht is geput uit de zorgstandaarden voor de ggz ...

Lees meer