Over de LVVP

Congres 2022

 

 

Datum, tijd en locatie

  • Datum en tijd: Vrijdag 20 mei 2022 van 9.30 – 17.00 uur
  • LocatieInnStyle, een prachtige en duurzame buitenlocatie aan het water, aan de rand van Utrecht.
  • Corona: we gaan alleen live en anders schuift het door. Er komt geen online of hybride congres

 

Thema ‘Zorg voor de toekomst’

Het congresthema ‘Zorg voor de toekomst’ heeft een aantal lagen. Enerzijds is daar de zorg voor (de toekomst van) onze patiënten, anderzijds maken we ons zorgen over én willen we ook zorgen voor, een vernieuwende en toekomstbestendige ggz. We delen die zorg met elkaar.

 

Dagvoorzitter Özcan Akyol 

Özcan Akyol, alias Eus, zal optreden als dagvoorzitter. Eus heeft verschillende boeken op zijn naam staan, waaronder het Boekenweekessay 2020. Daarnaast is hij columnist voor verschillende kranten en documentairemaker voor radio en tv. Eus presenteert de goed bekeken tv-programma’s ‘Sterren op het doek’ en ‘De geknipte gast’.

Na zijn mavo-opleiding studeerde hij later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter in het tweede jaar gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. Daarna verschenen nog andere titels waaronder de roman ‘Toerist’, ‘Pessimisme kun je leren’ en het boekenweekessay 2020 ‘Generaal zonder leger’. In 2017 maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’: een vijfdelige tv-serie over Turkije, die hem de kwalificatie ‘een van de grootste televisietalenten van zijn generatie’ opleverde (Televizier). Inmiddels presenteert hij de televisieprogramma’s ‘Sterren op het doek’ en ‘De geknipte gast’. Naast al deze activiteiten verzorgt Eus optredens en lezingen door heel het land en wordt hij ingeschakeld als dagvoorzitter of spreker.

In de Volkskrant van 11 september jl. verscheen een lezenswaardig artikel over de verrassende voorgeschiedenis van Eus en over hoe hij aan het lezen én schrijven is geslagen.

Fotograaf: Anne Timmer

 

Key note sprekers

 

Keynote spreker 1: mystery guest

Deze spreker blijft nog even een ‘mystery guest’. De naam wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

 

Keynote spreker 2 Sanneke de Haan

Sanneke de Haan is filosoof, onderzoeker, schrijver en moeder. Ze werkt als senior onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op het snijvlak van filosofie en psychiatrie. Zo heeft ze onderzoek gedaan naar de ervaringen van jongeren voorafgaand aan hun eerste psychose, en naar de ervaringen van patiënten met obsessief-compulsieve stoornissen die behandeld werden met diepe hersenstimulatie. In 2017 ontving ze een NWO VENI-beurs voor haar huidige onderzoek naar zelf-ziekte-ambiguïteit en de ervaring van authenticiteit bij mensen met terugkerende depressies. In 2018 werd ze geïnterviewd door Fokke Obbema voor zijn serie over de zin van het leven in De Volkskrant.

Sanneke is auteur van het boek ‘Enactive Psychiatry’ (CUP, 2019). Daarin stelt ze een holistische benadering van psychiatrische problemen voor op basis van inzichten uit het enactivisme; een theorie die stelt dat we het mentale niet los kunnen zien van het lichaam en de omgeving.

‘Psychiatrie gaat over ervaring, dat is het begin- en eindpunt’, zegt Sanneke hierover. Het enactivisme verbindt die ervaring fundamenteel met het lichaam, met onze interacties met onze omgeving, en onze verhouding tot onszelf en anderen. ‘Sense-making is dus geen projectie die wij of andere organismen op de wereld plakken, maar een interactie met de omgeving, als voorwaarde om in leven te blijven.’ (bron)

Fotograaf: Sietske Arnoldus


Spoken word artist Babs Gons 

Babs Gons is spoken word-artiest, schrijver en host. Ze staat met haar werk op festivals, in literaire programma’s, musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar verschillende landen. In 2018 won ze de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en in 2019 verscheen Hardop, een door haar samengestelde bundel met het werk van achttien Nederlandse spoken word-dichters. Ze debuteerde in mei van dit jaar met haar eerste dichtbundel Doe Het Toch Maar. Gons schrijft ook verhalen en artikelen en is columnist voor onder andere Het Parool.

Babs Gons weet in haar geëngageerde teksten de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten, al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten. Nooit omfloerst, niet bang de dingen bij de naam te noemen. Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tegelijk tijdloos, en wars van hokjesdenken.

 

Recent nieuws

Nieuwe versie LVVP-contractenoverzicht online

Op 25-11-21 is weer een nieuwe versie gepubliceerd. Van CZ hebben we een aanvulling over keten-dbc's gekregen.

Lees meer

LVVP ondersteunt leden bij maken bezwaar tegen afslagen tarieven door zorgverzekeraars

Een van de acties is dat we ons – op verzoek van vele leden – beraden op het nemen van juridische stappen ...

Lees meer

CZ gaat omzetmaximum 2022 voor alle vrijgevestigde contractanten opnieuw beoordelen

Zoals eerder aangekondigd hebben we een goed en constructief gesprek gevoerd met CZ, over de volgende onderwer

Lees meer