Over de LVVP

Coronavirus

Laatst geüpdatet: 30-03-2020

Op deze pagina’s houden wij u op de hoogte van het actuele beleid en informatie over het coronavirus. Deze pagina wordt dagelijks rond 15 uur geactualiseerd. Loop het bericht daarom elke dag even in zijn geheel door! De tekst die we per dag nieuw toevoegen, is groen. De volgende dag worden de oude groene tekst zwart gemaakt en worden de aanvullingen van die dag groen.

Op de persconferentie van 23-3-2020 is het volgende meegedeeld:

  • Alle bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden
  • Houd 1,5 meter afstand. Gevolg hiervan is dat contactberoepen zoals paramedici tot 6 april 2020 hun vak niet mogen uitoefenen.

 

Voor onze leden betekent dit:

  • geen fysieke groepstherapie
  • relatietherapie mogelijk, mits voldoende afstand
  • geen fysiek contact, 1,5 meter afstand houden

 

Om de informatie beter te ordenen hebben we een aantal nieuwe pagina’s gemaakt:

 

Richtlijn ‘ GGZ en Corona’ 
Zojuist is de Richtlijn GGZ en Corona  gepubliceerd. De LVVP schreef actief mee aan deze richtlijn. De richtlijn is gebaseerd op de RIVM-richtlijnen en goedgekeurd door het RIVM. Deze richtlijn is specifiek geschreven voor de ggz, voor zowel instellingen als vrijgevestigden die volwassen ggz en of jeugd-ggz bieden. Wij adviseren alle LVVP-leden deze richtlijn op korte termijn zorgvuldig door te nemen en de genoemde interventies in uw praktijkvoering per heden toe te passen. 
De richtlijn wordt continu vernieuwd. Controleer dus altijd of u de laatste versie heeft. In de eerstvolgende versie wordt in ieder geval het advies opgenomen om bij al uw patiënten te vragen naar de thuissituatie, omdat de impact van de coronamaatregelen op de thuissituatie groot kan zijn, zeker bij kwetsbare gezinnen. 

Heeft u vragen over de richtlijn? Mail deze dan naar beleidsmedewerker Annemarie van der Meer, via a.vandermeer@lvvp.info.

 

Als vrijgevestigde extra zorg willen bieden aan organisaties vanwege het Coronavirus?
Wilt u als vrijgevestigde (jeugd)professional naast uw werk in de eigen praktijk ook zorg of ondersteuning bieden aan bijvoorbeeld een ggz-instelling, PAAZ/PUK, huisarts of poh-ggz die kampt met een toename van zorgvragen vanwege het coronavirus? Meldt u dan aan bij www.extrahandenvoordezorg.nl/.
Dit initiatief is recentelijk gelanceerd om vraag en aanbod van zorgpersoneel in het kader van de coronacrisis versneld samen te brengen. Op de site kunt u zich registreren via het keuzemenu ‘zorgmedewerker aanmelden’. Uw aanmelding komt in een landelijke database. Via regionale contactpunten van werkgeversorganisaties worden zorgmedewerkers gekoppeld aan zorg- en welzijnsorganisaties die daar behoefte aan hebben.
Inmiddels bevat de database duizenden registraties. Een deel van de aangemelde zorgprofessionals is al gekoppeld en levert concreet een bijdrage in de zorg waar de behoefte daaraan hoog is.

 

Zorg goed voor uzelf als professional! 
De omstandigheden waarin ook vrijgevestigden nu behandelingen bieden, zijn verre van gebruikelijk. Veel vrijgevestigden bieden sessies aan per telefoon of via videobellen. Dit is voor velen van u een nieuwe werkwijze. Daarnaast is het mentaal gezien een zware tijd, zeker ook voor professionals. Als LVVP adviseren wij u dan ook om goed voor u zelf te zorgen. Wij raden alle leden aan om frequenter gebruik te maken van intervisie. Ga bijvoorbeeld wekelijks online lunchen, of spreek wekelijks ’s avonds een uurtje met elkaar af om online ervaringen uit te wisselen. Blijf (mentaal) gezond!

 

Disclaimer

De LVVP doet haar uiterste best om u van de juiste informatie te voorzien en gaat hierbij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid te werk. Daarbij zijn wij ook weer afhankelijk van anderen. Ondanks onze inspanningen is het mogelijk dat de informatie onvolledig, onjuist of verouderd is. De LVVP aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de keuzes die u maakt, de toepassingen die u gebruikt en de manier waarop u die gebruikt. 

Recent nieuws

Actueel coronanieuws

Nieuwe teksten toegevoegd aan het coronadossier. De pagina's zijn vanaf nu openbaar toegankelijk.

Lees meer

Vacature intermediair vrijgevestigde jeugd-ggz/specialistische ggz

Reactietermijn verlengd tot 8 april 2020. Gesprekken vinden plaats op 15 april en 21 april 2020.

Lees meer

LVVP zoekt leden die visiteur willen worden

anwege natuurlijk verloop en het grote aantal visitaties is de bestaande groep van ca. 35 visiteurs aan uitbre

Lees meer