Over de LVVP

Corona: LVVP-bureau en -visitatie

Laatst geüpdatet: 20-04-2020, 12.10 uur

Op deze pagina’s houden wij u op de hoogte van het actuele beleid en informatie over het coronavirus. Deze pagina wordt dagelijks (ma t/m do) indien nodig rond 15 uur geactualiseerd. Loop het bericht daarom elke dag even in zijn geheel door! De tekst die we nieuw toevoegen, is groen. De volgende dag worden de oude groene tekst zwart gemaakt en worden de aanvullingen van die dag groen.

Bereikbaarheid LVVP-bureau
De medewerkers van het LVVP-bureau komen uit verschillende regio’s van het land; een aantal werkt nu vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. Om die reden hebben we het zomerrooster ingesteld en zijn we telefonisch bereikbaar van 10 tot 13 uur op maandag tot en met donderdag.

Heeft u een vraag die verband houd met de coronacrisis? Kijk dan eerst op de deze pagina of de andere pagina’s uit het coronadossier. We updaten deze steeds met de meest actuele informatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan kunt u ons mailen (voorkeur) of bellen. De beantwoording van mails kan langer duren dan u van ons gewend bent. We doen onze uiterste best om vragen op korte termijn te beantwoorden.

LVVP-visitatie
Alle fysieke visitatiebijeenkomsten (dus zowel de bijeenkomsten met als zonder visiteurs) worden tot 1 juni 2020 geannuleerd.

De administratieve werkzaamheden rond de visitatie (verslagen, beoordeling et cetera) lopen voor zover technisch mogelijk door.

Op 16 april 2020 zijn alle leden via een nieuwsflits geïnformeerd over het de genomen besluiten voor de visitatie in verband met de coronacrisis. Meer informatie hierover vindt u op Mijn LVVP (alleen voor leden).

De afdeling visitatie is telefonisch niet bereikbaar. Vragen over de visitatie kunt u wel per mail stellen via visitatie@lvvp.info. De beantwoording van mails kan vanwege corona langer duren dan u van ons gewend bent.

Roadshows zorgprestatiemodel
Onze roadshows over het zorgprestatiemodel (waarvoor we veel aanmeldingen hebben ontvangen) op 2, 8 en 15 april 2020 gaan niet door. Ze worden doorgeschoven naar een later tijdstip dit jaar, waarschijnlijk zal dit na de zomer zijn. Uw aanmelding blijft staan. Bent u op de nieuwe datum verhinderd, dan kunt u zich mettertijd afmelden of vragen om overplaatsing naar een van de twee andere data/locaties. Wacht u onze berichtgeving hierover af.

Recent nieuws

Meer informatie over de continuiteitsbijdrage

De continuïteitsbijdrage van Zorgverzekeraars Nederland leidt tot veel vragen van onze leden. Een aantal belan

Lees meer

Groeiende onrust over nieuwe wetsvoorstel dat vrije artsenkeuze raakt

Niet alleen de LVVP, ook de stichting handhaving vrije artsenkeuze, de LHV en de VvAA zijn in toenemende mate

Lees meer

Update special zorginkoopbeleid 2021; visitatieverplichting Menzis en VGZ vervalt

De eerder gepubliceerde jaarlijkse special zorginkoopbeleid is geactualiseerd.

Lees meer